Secure Software Defined WAN

Lees verder

Software Defined – Wide Area Network, 
de beste manier om uw vestigingen veilig te verbinden.

Dure MPLS lijnen horen tot het verleden. SD-WAN biedt de mogelijkheid Quality of Service (QoS) over standaard internetlijnen te bieden inclusief redundantie voor een fractie van de kosten.

Steeds meer organisaties maken de transitie naar de cloud, hebben meerdere vestigingen en maken gebruik van thuiswerkplekken. Allemaal redenen om een SD-WAN te implementeren. Dezelfde kwaliteit voor een fractie van de kosten. Hierdoor neemt tegelijkertijd de Total Cost of Operation (TCO) van uw netwerk af. SD-WAN biedt de mogelijkheid van een snellere, overzichtelijkere en veiligere verbinding. 

Een groot voordeel van het gebruik van SD-WAN is de snelheid van dataverkeer en de verminderde aftstand die deze af hoeft te leggen. In een traditionele WAN wordt eerst het verkeer van een filiaal naar het hoofdkantoor gestuurd voordat het naar het internet gaat omdat het hoofdkantoor als enige de aansluiting naar het internet heeft. Dit geldt voor elk filiaal dat gebruik wilt maken van een internetverbinding. Hoge latency is vaak het gevolg. Bij SD-WAN aan de andere kant, wordt het verkeer van een filiaal direct naar het internet doorgestuurd. Zodoende wordt het gebruik van cloudapplicaties versimpeld en zijn voice over ip (VOIP) of video over LAN beter gefaciliteerd. U kunt zo bedrijfskritiek dataverkeer prioriteit geven over ander dataverkeer in uw netwerk.

Het concept van SD-WAN maakt uitbreiden een eenvoudige taak. Vergeleken met MPLS, heeft SD-WAN de mogelijkheid om in korte tijd een nieuw LAN toe te voegen. Waar het weken kan kosten om een MPLS-aansluiting aangelegd te krijgen, kan SD-WAN door het gebruik van software in slechts dagen worden klaargezet. Bestaande policies voor verschillende locaties en gebruikers kunnen ook worden overgenomen en toegepast of anders snel en eenvoudig worden aangemaakt, terwijl deze met bij MPLS per apparaat moeten worden geconfigureerd.  

Een back-up route is snel gemaakt en is essentieel voor uptime van dataverkeer. In het geval dat de kwaliteit van de eerste route niet meer gegarandeerd kan worden, kan het verkeer overschakelen naar de back-up route. Ook terugschakelen naar de primaire route zodra deze hersteld is, gebeurt automatisch; het dataverkeer gaat over de beste route die beschikbaar is. Tot slot kan de back-up lijn ook een MPLS-verbinding zijn indien dit gewenst is, wat geen integratieproblemen oplevert met SD-WAN.

Koppelingen naar veel gebruikte cloudapplicaties maken zowel het gebruik als het overzicht duidelijk, samengebracht tot een enkele applicatie voor beheer. 

Vraag hier een vrijblijvende afspraak aan en laat u informeren over de mogelijkheden van SD-WAN.

Contact opnemen