Cyber Security Mesh Architecture
/Fortinet Security Fabric

Lees verder

Volgens marktonderzoeker Gartner is de IT beveiligingstrend voor 2022 CSMA oftewel Cyber Security Mesh Architecture. Binnen CSMA werken meerdere beveiligingsproducten met verschillende functies
samen zodat een homogene beveiligingsoplossing ontstaat waarbij verschillende dreigingsvlakken worden beschermd. Fortinet heeft hierin een sterke propositie middels de Fortinet Security Fabric.

De Fortinet Security Fabric is een oplossing waarmee de communicatie en zichtbaarheid tussen apparaten in uw netwerk wordt bereikt en verbeterd. Door de veranderingen in het dreigingslandschap is het van belang om mee te gaan in de nieuwste ontwikkelingen. Waar voorheen de bedreigingen voor uw netwerk van buitenaf kwamen, kunnen deze tegenwoordig net zo goed van binnenuit komen. Denk zo aan uw Bring Your Own Devices (BYOD) die virussen en malware aan de binnenzijde van uw netwerk kunnen brengen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan IoT, cloud en e-mail. Elk apparaat of medium kan een bedreiging zijn binnen uw netwerk. Hiervoor is het van belang dat inzicht en segmentatie toegepast kunnen worden om de beveiliging te kunnen waarborgen. Echter om dit te realiseren is communicatie en vergaande integratie tussen diverse oplossingen van essentieel belang. Dit is waar de Security Fabric een uitkomst kan bieden.

De Fortinet Security Fabric wordt opgebouwd rond de FortiGate NGFW, FortiAnalyzer en FortiManager. Hieraan kunnen worden toegevoegd: FortiWiFi, FortiSwitches,  FortiNAC (End Point Security voor BYOD en IoT), FortiClient (End Point Security voor CYOD en organisatie-eigen End Points), FortiAuthenticator (RADIUS en Multi Factor Authenticatie), FortiMail en FortiDeceptor. 
Bijzonder is dat de FortiGate tegenwoordig op basis van cliënt gedrag in staat is deze in quarantaine te plaatsen als hier een aanleiding voor is. 

Een voorbeeld van de open standaarden is FortiNAC. FortiNAC ondersteunt meer dan 3200 switches van derde partijen en biedt hiermee de breedste ondersteuning in de markt. Een ander voorbeeld van de diepgaande integratie van de Security Fabric is dat vergelijkbare oplossingen in de markt niet beschermen tegen malware die over VLANs heen dreigingen in uw netwerk kunnen verspreiden. In de Security Fabric kan de FortiGate in combinatie met de FortiSwitches zelfs IPS, DNS filtering, Web filtering en Application Control toepassen tussen de VLANs, en zodoende een optimale segmentatiebescherming bieden.