Endpoint Security

Lees verder

Endpoint Security gaat om de beveiliging van de organisatie eigen computer, laptop, telefoon en/of tablet in het computer netwerk of daarbuiten. Dit kan ook een server zijn, echter hiervoor wordt vaker EDR toegepast. Onder endpoint security wordt vaak verstaan een virusscanner op het endpoint, echter een goede endpoint security oplossing gaat veel verder dan dat en daar is de virusscanner slechts een (klein) deel van de oplossing. Bij een goede endpoint security oplossing, zoals FortiClient EMS,  wordt vanuit de organisatie vastgesteld wat wel en niet mag op bijvoorbeeld een laptop van de organisatie en hiermee wordt de IT security policy van de organisatie doorgevoerd tot op het endpoint. Ongeacht de locatie van de gebruiker, dus ook op de thuiswerkplek, is de IT security policy van de organisatie dus gewaarborgd. 

Zo kan bepaald worden welke software wel of niet op de laptop geïnstalleerd mag worden en welke rechten (bijvoorbeeld wel of geen gebruik USB poorten)  de gebruiker heeft. Antivirus, anti-malware, vulnerability scanner, ZTNA client met MFA, VPN client met MFA, AD integratie, SSO, web filter, ransomware beveiliging en sandboxing zijn onder meer aanwezige voorzieningen.  

Endpoint security kan worden geïmplementeerd op ieder apparaat van de organisatie middels een cliënt op het endpoint waarmee de IT security policy van de organisatie is geborgd.

Voor Bring Your Own Devices (BYOD) endpoints of endpoints waarop geen software geïnstalleerd kan worden zoals IoT devices zijn andere oplossingen voorhanden, zie hiervoor NAC

Vraag hier een vrijblijvende afspraak aan en laat u informeren over de mogelijkheden van endpoint security oplossingen.