Endpoint Detection en Response

Lees verder

EDR is een endpoint security oplossing die niet alleen detecteert maar hier tevens een directe geautomatiseerde incident response op levert. Dit gebeurt in real-time op netwerksnelheid door gebruikmaking van AI. Zo is FortiEDR in staat om aanvallen direct af te slaan en onschadelijk te maken voordat schade wordt veroorzaakt. Ook is FortiEDR in staat om aanvallen waarbij geen data wordt achtergelaten te detecteren op basis van gedrag op het netwerk. Een belangrijke  functie van FortiEDR is de rollback functie in geval van een gijzelsoftware (ransomware) aanval.  Zo wordt de netwerksituatie hersteld naar een punt voordat de aanval heeft plaatsgevonden.  

FortiEDR kan toegepast worden op alle endpoint apparaten maar wordt veelal ingezet om servers optimaal te beschermen. 

Ook kan EDR als endpoint bescherming worden toegepast in OT omgevingen waarin vaak legacy systemen worden toegepast of voor bijvoorbeeld POS systemen.

FortiEDR beschermt OT en gelijksoortige systemen en creëert tijdelijke virtuele patching en biedt mitigatie controle om systemen te beschermen tegen exploits tot het volgende beschikbare onderhoudsvenster. 

Vraag hier een vrijblijvende afspraak aan ​en laat u informeren over de mogelijkheden van endpoint security oplossingen.